2013. május 13., hétfő

Spirit Bliss: Árnyékvilág

Ez  egy jó témájú kötet ellenszenves főhősökkel, és érzelgős, nyálas hangvétellel. A két főszereplő, Adam és Camilla 23 és 21 évesek, szóval elvileg fiatal felnőtt emberek, de mégis tinédzser szinten gondolkodnak és éreznek. Maga a könyv is inkább a tinikorosztálynak íródott inkább és nem a felnőtteknek.
A könyv alapsztorija szerint Adam, az ifjú színész vonzódni kezd Camillához a festőhöz, míg végül egymásba szeretnek. A találkozás egy partin történik, ahová a festőlány belépőt nyer, és így ismerkednek meg.
Adamnek pont az tetszik a lányban, hogy nem akarja lerohanni, és nem tekinti bálványnak, csak egy átlagos fiatal srácnak.
Miután híres emberként folyton a figyelem középpontjában áll, ezért ez nagyon nem mindegy a számára. Sajnos az ilyen embereket megtalálják a különböző elmebetegek, és szellemi fogyatékosok is, és elkezdik zaklatni a srácot. Sőt, nemcsak őt, hanem Camillát is, akivel a színész időközben elkezdett randizgatni is.
A lényeg az, hogy a regény egyszer csak vérfagyasztó krimibe fordul át, amelyben már a két fiatal élete a tét...
A szerző egy olyan témát mutat be a könyvben, ami gyakorlatilag lehetetlen: a bálványozott sztár beleszeret egy átlagos lányba, akit érdekes módon a híresség sleppje is azonnal elfogad. Na, ilyen a valóságban nincs, úgyhogy ébresztő lányok, Robert Pattinson, Leonardo di Caprio, vagy az éppen aktuális (tini)bálvány nem fog belétek szeretni! Mindenesetre van egy olyan érzésem, hogy eme motívum miatt a tinilányok imádni fogják ezt a könyvet, hiszen egy általuk vágyott érzést közvetít, amit nem kaphatnak meg.
Amúgy a könyv annyira érzelgős, hogy Danielle Steel, vagy Barbara Taylor Bradford is tanulhatna tőle, pedig ők a műfaj királyai.
A két főhős éppen ezért a számomra ellenszenves figurák kategóriájába tartozik: Adam szerintem nagyon távol áll a férfiasságtól, de hát manapság az ilyen Robert Pattinson, vagy Justin Bieber típusú fiúkák a menők a fiatal lányok között. Mondjuk én személy szerint undorodom tőlük, de hát én már az idősebb korosztályba tartozom.
Camilla meg egy önbizalomhiányos, félénk tinédzser, aki azért a végére egészen kikupálódik, de megkedvelnem akkor se sikerült. Egyedül a mellékszereplők Julie és Peter visznek némi színt a történetebe.
A regényt amúgy a krimiszál próbálja megmenteni, amit azért elég jól megírt a szerző, de azért a thriller műfaj királyától, Mary Higgins Clarktól azért messze áll. Mondjuk ez a regény nem is abba a műfajba tartozik, inkább az Alkonyathoz áll közelebb, csak éppen ebben a regényben nem vámpírok a szereplők.
Számomra meglepetés volt, hogy a szerző magyar, de hát ez a művésznévből nem derül ki egyértelműen.
Spirit Blisst amúgy Hujder Adrienn-nek hívják civilben, és Pécsen lakik egyébként, ami külön öröm számomra ebben a Pest központú országban. Spirit Bliss hivatalos honlapja
A regény a Vörös Pöttyös Könyvek című sorozatban jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése