2013. szeptember 10., kedd

Simon Tamás: Vérmacska 2 avagy Alfimacsek története folytatódik!

Simon Tamás népszerű macskasztorija folytatódik: Szőri és az őt folyton szívató Alfi ismét megröhögteti a közönséget. Szerencsére ez a kötet sem hoz csalódást: Alfi ugyanúgy szabadszájú és alpári szövegeket tol az olvasó arcába, Szőri pedig ugyanaz a kövér balfék, mint az előző kötetben, sőt ott van még a Feketehajú is, aki még mindi a Szőri muterja.
Ugyanakkor a második kötet mégis gyökeres változásokról számol be: Szőri, a lúzer ugyanis becsajozik az interneten, amiből komoly kapcsolat lesz annyira, hogy összeköltöznek. Mindez érinti Alfit is, aki a Szőrivel tart a Csajhoz. Na, ott kezdődnek az igazi érdekes dolgok, ugyanis a Csajnak van még hat macskája, akikkel Alfinak össze kell szoknia. Mindez azért szar Alfinak, mert elveszti a királyságát, és hirtelen csak egy lesz a többi macska közül.
Nagyjából erről szól a második rész, de a többi nem változik: Alfi kőkeményen beszól a Szőrinek, a Feketehajúnak és immáron a Csajnak is, de közben nagyon is szereti őket (főleg a Szőrit) és azt akarja, hogy viszontszeressék, na meg kapjon dögivel kaját. Na, de egy macskának már csak ilyen egyszerű vágyai vannak. :) 
A második rész egyébként hasonlóan viccesre sikerült, mint az első, jókat röhögtem ezen is, de szerintem az első kötet sokkal jobb volt. Talán azért is, mert Alfi a második kötetben némileg lenyugodott már.
Alfi gondolatait továbbra is lehet olvasni a blogján, illetve a Facebookon is. A könyvet pedig kiadja a Könyvmolyképző Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése