2013. szeptember 17., kedd

Lakatos Levente: Bomlás - erotikus thriller (Dr. Lengyel 2.)

Lakatos Levente folytatja a Loveclubban megkezdett utat ebben a regényben is, vagyis újra egy erotikus thrillert írt, amelyben ugyanaz a rendőrcsapat szerepel (Fényes Laura, Kovács, Farkas), na meg a zseniális fiatal kriminálpszichológus, Dr. Lengyel Dávid. Igazából elsősorban Dr. Lengyel figurája az érdekes, ugyanis az ő meglátásai alapján sikerül elfogni a gyilkost, míg a rendőrség csak zsákutcába fut, ahogy azt már más krimiknél megszokhattuk.
Ezúttal egy fiatal férfi holttestét találják meg, akinek levágták a farkát, ami valószínűleg szexuális indíttatásból történhetett meg.
Közben egy feltörekvő írónő regényt ír egy selyemfiúról, akinek a szolgáltatásait maga is igénybe veszi. Talán az ő viszonyuk a legbetegebb része a történetnek, ugyanis Florian, a hímringyó enyhén szólva nem normális, de az életére szépen lassan fény derül Szilvia készülő regényéből.
Eközben a rendőrcsapatnak és Lengyelnek is megvannak a maguk lelki problémái, amelyeket a szerző a Loveclubban még nem fejtett ki, de most szépen kiderülnek ezek a nyavalyák.
A könyvet többen is a Szürke ötven árnyalatához hasonlították a Szilvia és Florian között kibontakozó viszony miatt. Van hasonlóság, de míg a Szürke egy erotikába oltott nyáltenger, addig ez egy erotikus thriller, jóval durvább és betegebb karakterekkel és történettel. Ehhez a regényhez képest a Szürke egy sétagalopp, pedig Christian sem volt normális.
A regény ugyanakkor emlékeztet a skandináv krimikre is abból a szempontból, hogy Lakatos Levente is elég mélyen belemegy a szereplők lelki problémáiba, viszont az a kisugárzás hiányzik, ami skandi krimikben megtalálható. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy mégiscsak Magyarországon vagyunk.
A szerző nem hétköznapi családok drámáit mutatja be a skandi krimikkel ellentétben, hanem a felső tízezer világát, ahová csak nagyon keveseknek lehet bejárása. Na, de pont ez az érdekes benne. Ezért is olyan hálás téma erről írni.
Azt mindenki tudja, vagy legalábbis sejti, hogy a gazdag férfiak simán megtehetik azt, hogy szexet vásárolnak jó sok pénzért, és ha el is ítélik őket, azért a férfitársadalom titokban elismeréssel adózik nekik. A nők meg hagyják magukat megvásárolni, mert el vannak ájulva a sok pénztől, meg a hatalomtól, legalábbis egy jó részük.
Azt már kevesen tudják elképzelni, hogy nők is vásárolhatnak szexuális szolgáltatásokat, mert valahogy nem megszokott dolog ez. Na, de a férfiakra nem annyira jellemző ez, hogy prostitúcióból éljenek, legalábbis Európában nem. Éppen ezért csak kevesen tudják megengedni maguknak a használatukat. Ők is elsősorban a felső tízezer asszonyai közül kerülnek ki, ahogy ezt a könyvben is olvashatjuk. Jó mondjuk Szilvia kivétel, de a többi ügyfél mind a felső tízezerből származik, és mindegyikük tiszteletre méltó életet él a hétköznapokban, de aztán a perverz vágyaikat otthon nem tudják kiélni, és ezért mennek ilyen selyemfiúkhoz, mint Florian is.
A szerző bemutat egy-két ilyen durvább szexjelenetet a könyvben, de a lélektan jóval fontosabb szerepet játszik, mint a szex, ellentétben a Loveclubbal, ahol pont fordítva volt.
Nekem a sok negatív kritika ellenére bejött a könyv, sőt ez még jobban is tetszett, mint a Loveclub.Mondjuk azt el kell ismernem, hogy Levente kurvára beteg dolgokról ír, de én szeretem az efféle dolgokat, mert van benne adrenalin.
Kiadja az Ulpius Ház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése