2013. július 2., kedd

Raine Miller: Meztelenül - a Blackstone-affér 1.

Az utóbbi időben nagyon reklámozták ezt a könyvet a boltokban, meg a metrón, szóval gondoltam, hogy megnézem mi is ez. Már a könyv elején rájöttem, hogy miért ez a nagy reklám: Miller műve ugyanis az Ötven Árnyalat Trilógia koppintása. Érdekes módon ez is trilógia lesz, amelynek ez az első kötete. A második kötet All In címmel hamarosan a boltokban landol.
Ebből következik, hogy a Meztelenül is egy szexkönyv, akárcsak az 50 Árnyalat Trilógia, csak éppen másfajta a nyelvezete, mert jóval nyersebb trágárabb, illetve a szexjelenetek normálisak: legalábbis lekötözős, meg segédeszközös dolgok nem voltak az első részbe. Inkább az erotikára helyeződik a hangsúly. 
A történet és a szereplők is hasonlóak az 50 Árnyalat Trilógiáéhoz: itt is adva van egy uralkodó természetű férfi, Ethan Blackstone, akinek biztonságtechnikai cége van, de a lány Brynne Bennett annyira nem hasonlít Anához, legalábbis szerintem nem. Ana ugyanis egy félénk, naiv szűzlány típus volt, bár érdekes, hogy a szexben rögtön fel tudott oldódni, és hatalmas orgazmusokat produkálni.
Brynne ezzel szemben fotómodellként dolgozik, és így keresi meg az egyetemre valót, ami azt jelenti, hogy pucéran áll a kamera elé, szóval nem egy szégyellős csaj. (Ezért is lett Meztelenül a kötet címe) Ámde neki is vannak titkai, amire a könyv időnként utal.
Igazából a könyv ugyanazt a vonalat hozza, mint amit az 50 Árnyalat Trilógia is, vagyis az uralkodó típusú férfi és a szerényebb visszafogottabb típusú nő játszmáját, csak mint mondtam, ennek a könyvnek a stílusa számomra elviselhetőbb volt. Nekem az 50 Árnyalat csöpögősebb, nyálasabb volt a keményebb szexjelenetek ellenére is.
Mondjuk a Meztelenül is a Harlekin Kiadó szerelmesfüzeteinek a stílusára emlékeztet, különösen a Tiffany sorozatéra, ami egy erotikusabb vonalat képvisel.
A sztori amúgy meglehetősen életszerűtlen, legalábbis szerintem. Csak mert az nem szokott jellemző lenni, hogy a felek rögtön a kapcsolat elején ágyba bújnak, aztán hapsi őrülten beleszeret a nőbe és a szerelmével üldözi. Szóval ez egy tipikus női gondolkozás, de hát a könyvet is egy nő írta, ami meg is látszik a stílusán.
Hogy miért is? Azért mert titokban minden nő arról ábrándozik, hogy milyen lehetne egy igazi domináns pasival, egy alfahímmel, még ha csak egy szexuális viszony erejéig is. Nahát ezt valósította meg E.L. James, illetve most Raine Miller is, szóval a Meztelenül egy jól elképzelt szexuális fantázia regénye, de azt nem hiszem, hogy a fiatal lányok, vagy 30-as, 40-es, 50-es háziasszonyok ilyesmi figurákat kérnének otthon a párjuktól. Szóval marad az ábrándozás.
Amúgy ezt a regényt a Molyon eléggé lehúzták, de mondom szerintem egész elviselhető volt, vagy ahogy az egykori magyartanárom mondaná, kellemesen szar volt.
Kiadja az Ulpius Ház Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése