2013. július 18., csütörtök

Szalai Vivien: Drága kéj - a Hamis gyönyör folytatása

A Hamis gyönyörben megismert luxusprostituált Szofi története tovább folytatódik ebben a kötetben. A lány arról ábrándozik az előző kötetben, hogy sikerül kifogni egy gazdag faszit, akihez feleségül megy, és akkor többet nem kell prostituálódnia, hanem csak azt az egy fickót kell kielégítenie.
Nos, az álma félig-meddig valóra válik, ugyanis sikerül egy milliárdost találnia. Egyetlen bökkenő van csak: a fickó nős és gyerekei vannak, szóval a csaj kizárólag szeretőként jöhet számításba. Innét adja magát a kötet témája, vagyis milyen az élet gazdag ámde kegyetlen cégtulajdonos-vállalkozó szeretőjeként, fizetett kurvájaként élni.
A könyv eközben kemény bírálja a társadalmat, amely mindezt lényegében elfogadja, mint a férfiaknak járó kiváltságot. Végül is rengeteget dolgoznak, úgyhogy jár nekik egy kis jutalom, amit szexnek hívnak. Mindezt jó esetben a társ, a feleség adja meg, de ez a férfiaknak sok esetben nem elég: sokan félrekefélnek, és nem csak alkalmilag, hanem komplett viszonyokat tartanak fenn. Nemcsak a prostituáltak tartoznak ide, hanem a sima szeretők is. A kitartottakat már csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, mert ahhoz kurva sok pénz és hatalom kell.
A kérdésre, hogy miért van ez, maga a könyv is megfelel, de én is megmondhatom a frankót: azért, mert férfiközpontú társadalomban élünk már több ezer éve, ami azt jelenti, hogy ami számít az a férfiak igényeinek a kielégítése, az ő tevékenységeiknek a megjutalmazása, illetve elismertetése. Ezzel szemben mi van a nővel? Az ő igényeik kurva sokáig nem számítottak és sok helyen még ma sem számítanak. Attól függ a Föld melyik országában járunk.
Persze, hogy most mondhatod, hogy a nők manapság már tanulhatnak, dolgozhatnak és szavazhatnak, tehát elérték az egyenjogúságot. Hát azt lehet, de az egyenrangúságot azt nem. Kurva nagy különbség!
Értsd meg, hogy egy nő társadalmi megbecsültsége még ma sem akkora, mint egy férfié, amit az is megmutat, hogy ugyanazért a munkáért egy férfi több pénzt kap, illetve ugyanarra a munkára a férfi és a női jelentkező közül jó eséllyel a férfit veszik fel, mert ő nem megy el szülni a nővel ellentétben.
Persze ez egy felszínes dolgok, amelyeknél sokkal komolyabbak is vannak, például a férfiak sokszor automatikusan éreztetik a nőkkel a fölényüket a hétköznapi érintkezések során, még akkor is, ha idegenek egymással. Akkor meg pláne, ha munkatársi, párkapcsolati viszonyba kerülnek egymással. Ugye ismerős, hölgyeim? Persze, a férfiak ennek sokszor nincsenek tudatában úgyhogy, ha szóvá teszed, akkor nem is tudják, hogy miről beszélsz.
Na, de hogy jön ez a kurvás-szeretős témához? Az előbb említett fölény miatt. A férfi ugyanis mindenáron éreztetni akarja a fölényét a nővel, amire manapság már egyre kevésbé van lehetőség, mert a nők már egyre inkább egyenrangúságra törekszenek az ágyban is, tehát egyre szűkebb a játéktér a férfiak számára.
Ámde hiába történtek olyan gyökeres társadalmi változások, az ember biológiai jellegzetességei nem változtak, vagyis a férfiak továbbra is imádják a szexet, és csinálni akarják, amikor csak lehet. Mondjuk ezzel nincs is baj, csak azzal, hogy a társadalom a szexet bűnnek tartja, és ezért ezzel kapcsolatban rengeteg elfojtás született. Márpedig az elfojtásnak az a következménye, hogy az így blokkolt energia majd felszínre tör máshol. Hát, ennek az eredménye a prostitúció, ami éppen azért virágzik évezredek óta, mert a társadalom egyes szexuális formákat elfogad, másokat pedig betilt. A tiltott gyümölcs viszont sokkal édesebb, ezért van az, hogy a férfiak a meglévő partnerkapcsolatukban/házasságukban más nőkről ábrándoznak (na jó, a nők is ábrándoznak más férfiakról), ami mondjuk még nem baj, akkor van gond, ha a gyakorlatban is valóra váltják az álmaikat és megcsalják a partnert.
A monogám partnerkapcsolat ugyanis társadalmilag elfogadott, míg a megcsalás és a promiszkuitás (gyakori partnerváltás) nem. Ámde itt is van a különbség egy férfi meg egy nő között: ha egy férfilép félre, vagy vált gyakran partnert, akkor ő a faszagyerek, míg a nő egy rohadt kurva.
Ha már a kurvánál tartunk, akkor a prostitúciót a társadalom elvileg bünteti, de csak a nőt, az őt használó büntetlenül elsétálhat, pláne ha sok a pénze. Akkor tán még bocsánatot is kérnek tőle a rendőrök, míg a nőt meghurcolják, és egy fogdában töltheti az éjszakát.
Ha elolvasod ezt a könyvet látni fogod, hogy a női és a férfi szereplő nem egyenrangú: András, az üzletember látszólag törvényes életet él, jelentős társadalmi megbecsülést vívott ki magának, van felesége, családja és látszólag harmonikus családi életet él. Akkor, hát minek van szüksége másik nőre, ráadásul egy kurvára?
Azért, amit már fentebb már elmondtam: a szexuális fantáziák és az izgalom miatt. Minden férfi szeretne kipróbálni egy olyan nőt, amilyenek a különböző kanmagazinokban szerepelnek, vagy egy profi pornófilmben esetleg.
Szofi, a luxusprostituált pontosan ezt az ideált testesíti meg a szerző szerint, és ezért béreli ki András állandó kitartottként. Eléggé érdekes viszony alakul ki a két ember között, ugyanis valódi vonzalmat éreznek egymást iránt, de ez megreked szexuális szinten, legalábbis András részéről. Szofi viszont elköveti azt a hibát, ami gyakorlatilag meggyilkol minden szeretői kapcsolatot, vagyis az addig érzéketlenül, gépként viselkedő lány elkezd kötődni a szeretőjéhez, amit András is észrevesz és onnantól kezdve nem kell neki a lány.
Nem csak azért, mert ez eleve egy szeretői kapcsolatnak indult, hanem azért is, mert ő pont ezért az érzéketlenségéért, keménységéért vonzódik a lányhoz. Andrásnak ugyanis nem kell a női hiszti, érzelgősség, ellenőrizgetés, mert ő gyűlöli ezeket. Mondjuk sok férfi így van ezzel, de az állandó kapcsolataik mellett mégis megszokják, ugyanis valahol meg kell alkudniuk a magány elkerülése érdekében. Ugyanez természetesen a nőkre is igaz.
Viszont amikor szeretői kapcsolatba kezd az ember, akkor azért teszi, mert hiányzik neki az izgalom, amit a párkapcsolat elején érzett, ezért kurvára nem hiányzik neki az érzelgés, vagy a hiszti, egyszerűen csak egy jó szexet akar, és utána megy haza a családjához. Éppen ezért beszállni egy ilyen játszmába mindenképpen veszélyes mind a három fél számára, mert csak sérülnek.
Hiába olyan érzéketlen gépember Szofi, ez csak illúzió, mert ebben a könyvben leolvad róla a maszk és eltűnik az addig legyőzhetetlennek tűnő ember, aki elindul az összeomlás felé. Igaz, hogy eddig is rendszeres megalázták a lányt a kuncsaftok, de azokért legalább pénzt kapott, ami az  számára a legfőbb értékmérő. Most viszont olyan élményeken megy keresztül, amelyek végképp megrengetik az eddigi világát, és nagyon úgy tűnik kénytelen lesz módosítani az eddig elképzelésein, hogy tényleg megéri-e ezt csinálni.
Lányok, nők! Ha azon töritek a fejeteket, hogy ti is kurvának álltok, mert így könnyen és gyorsan lehet pénzt keresni, nem ajánlom, hogy tegyétek! Már csak azért sem, amiket Vivien ebben a két könyvben leír. Most mondhatjátok, hogy ez biztosan kamu, ami ide le van írva, de higgyétek el, hogy nem!
Amit Vivien leír az igaz sajnos, legalábbis van valóságalapja, mert a férfiaknak tényleg két arcuk van, és nagyon meg tudják alázni azokat a nőket, akik hagyják magukat, mert még mindig ők az urak mindenhol.
Ti ne hagyjátok magatokat, mert ha tartásotok van, azzal sokkal vonzóbbak, szexibbek lesztek, mintha átmentek lábtörlőbe, vagy kurvába. A kurvák ugyanis csak szemetestartályok gyakorlatilag, mint Szofi is, aki csak becsapja magát, hogy ő milyen érzéketlen ember, pedig nem az: csak egy sérült kislány belül, aki kiabál a szeretetért, de még ő sem tudja saját magát elfogadni, megszeretni. Ezzel bele is került az ördögi körbe, mert így mások sem tudják megszeretni, tisztelni, elfogadni őt, ezért magányosan, emberi roncsként fog meghalni, ha nem változtat.
Mindez rátok is igaz lehet, szóval lányok, asszonyok, legyen tartásotok, és akkor a férfiak is tisztelni fognak benneteket előbb-utóbb, és ez azért sokkal jobb, mint köpőcsészének lenni, vagy szeretői viszonyban megalkudva élni.
Mindez akkor is igaz, ha éppen állandó kapcsolatban éltek, és benneteket csalnak meg. Gondolkozzatok el azon, hogy megéri-e ebben a kapcsolatban maradni, megbíztok-e továbbra is a férfiban. Nagyon érdekes és elgondolkodtató kérdések ezek, amiket Vivien feltesz a könyvben, úgyhogy érdemes elgondolkodni rajtuk.
Ez a könyv jóval drámaibb, mint az előző, és szerintem egy páran sejtettétek is, hogy valami ilyesmi lesz a vége.
Mondjuk olyan rettenetesen igényes olvasmányt azért senki ne várjon, de ahhoz képest, hogy a szerző egy bulvárlapnál dolgozik, kifejezetten jó lett, szerintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése