2013. augusztus 28., szerda

Christina Lauren: Gyönyörű rohadék

A Szürke 50 árnyalata című könyv egy újfajta műfajt teremtett meg: az erotikus-romantikus könyveket. Mondjuk korábban is adtak ki erotikus jellegű irodalmat (pl. Lady Chatterleyt, vagy az Emanuelle-t), de ez némileg másfajta, bár hasonló a zárójelben említett könyvekre.
A különbség talán annyi szerintem, hogy ezeket a mostanában menő erotikus könyveket nők írják nők számára, mert ilyet férfiak tuti nem olvasnak. Ha ezek a könyvek a férfiak számára íródnának, akkor nem lenne bennük romantika, és nem szeretnének bele egymásba a felek egy alapvetően szexre alapuló kapcsolatban. Márpedig ezek a Szürke-típusú könyvek ilyenek.
A Gyönyörű rohadékra már nem is tudom, hogy bukkantam rá, de a Google kereső és a Moly alapján is elég komoly érdeklődés van iránta, úgyhogy megszereztem, és hát őszintén szólva sokkal rosszabbra számítottam. A Szürke sorozat ugyanis nem tetszett, de ahhoz képest ez a könyv kifejezetten elviselhető volt, pedig a történet és a szereplők hasonlók, de ennek a könyvnek jóval trágárabb, nyersebb a stílusa, illetve a szexjelenetekben sincs lekötözés, illetve segédeszközöket sem használnak a felek, kizárólag a nyers szexualitás van.
Több olvasónak emiatt nem tetszett a kötet, mert több romantikát és kevesebb egymásnak esős jelenetet vártak volna. Na de könyörgöm, ez elsősorban egy erotikus-szexuális jellegű kötet! Azt elismerem, hogy a szerzők nem sokat szarakodnak, és az első szex igen hamar megtörténik a felek között, de aki udvarlós romantikára vágyik, az inkább szerelmes füzeteket olvasgasson. Nekem például kifejezetten bejött a trágárság és a nyers ábrázolásmód, de én magam is eléggé ilyen modorú ember vagyok.
Azt is simán el tudom képzelni, két ember ennyire kívánja egymást, mit a két szereplő, még akkor is, ha ez a felfokozott vágy nem túl gyakori, de attól még létezik ilyen. (Az én életemben is előfordult már, de csak ritkán).
Ez a regény a Szürkéhez hasonlóan a nők fantáziáját igyekszik kielégíteni, ugyanis a férfiakhoz hasonlóan ők is ábrándoznak a tökéletes szeretőről és szexről, csak éppen ezt a mai modern világban sem merik vállalni, míg egy férfinál ez természetes.
Nőknél gyakori fantáziaelem, hogy szexelnek a főnökükkel, illetve egymásba szeretnek, és aztán élnek boldogan, amíg meg nem halnak. Sok regénynek, illetve filmnek volt már témája az utóbbi motívum, és még lesz is, mert nagyon hálás téma.
A Gyönyörű rohadékban elsősorban a főnökkel történő szex valósul meg a főnök és az asszisztense között.
Bennett Ryan, a főnök csak nemrégen lett vezető, ugyanis korábban Párizsban élt, de aztán hazajön, hogy szerepet vállaljon a családi vállalkozásban. A pozícióhoz jár egy asszisztens is, Chloe Mills, aki a gyakornoki idejét tölti a cégnél, egyébként üzleti főiskolára jár. A két ember egy darabig e-mail-en tartja a kapcsolatot, amíg Bennett haza nem érkezik.
Aztán amikor személyesen találkoznak, azonnal vonzódni kezdenek egymáshoz, de csak kb. 9 hónap múlva engednek a vágyuknak. Ráadásul a fickó nem valami kedves típus, inkább az a "tüskéshátú barátom" , aki soha semmivel nincs megelégedve, folyton beszól, ezenkívül még munkamániás is. Nem véletlenül kapta a Gyönyörű rohadék elnevezést, a cím ugyanis rá vonatkozik, és nem Chloe Millsre, pedig első blikkre azt hinné az ember, hogy a csaj az, aki bajkeverő ebben a történetben.
Nos, nem, de szerencsére nem is az az Ana típusú szűzlány a Szürkéből, ami pozitív pont a számomra. Szóval Chloe vissza mer vágni a Gyönyörű rohadéknak, akivel kezdettől fogva feszült a viszonyuk az egymást iránt érzett vágy miatt. Pont ez teszi élvezhetővé a könyvet szerintem, hogy végre egy erős női karakter van benne, akinek már van tapasztalata is, és nem egy naiv szűzlány az illető.
A könyv egy másik női fantáziaelemet is megvalósít, mégpedig azt, hogy az elsősorban szexuális viszonyban álló felek majd egymásba szeretnek. Hát, drága hölgyeim, ez a valóságban nagyon nem így van. A férfiak ugyanis már a kezdettől fogva tudják, hogy mit akarnak az adott nőtől: szexet, járogatást, vagy netán komoly kapcsolatot. Arra is igen hamar rájönnek a férfiak, hogy az adott nő lesz-e az igazi, vagy sem. Szóval, hölgyek nem érdemes várni, hogy az ürge majd belétek szeret, miután használt benneteket szexuálisan, mint ahogy arra sem, hogy egy szeretői kapcsolatban élve majd elválik a feleségtől, hogy veletek élhessen. Hát, lófaszt fog elválni, mert neki így kényelmes, mint ahogy olyan nőbe sem fog beleszeretni, akit már szexuálisan használt, bármennyire is az ellenkezője van a regényekben/filmekben. Ne feledd: ezek kitalált történetek, és nem valóság!
Apropó,film: a szerzőpáros, Christina és Lauren könyvéből jövőre film készül, de erről még nem tudok többet, csak a neten láttam, hogy írták.
A könyv amúgy egy sorozat legelső darabja, de a kötetek nem szerves folytatásai lesznek egymásnak, csak a koncepciójuk azonos.
Kiadja egy új, feltörekvő kiadó, a Lilith Könyvek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése