2016. szeptember 1., csütörtök

Kylie Scott: Stage Dive sorozat - Lick, Play, Lead, Deep

A sorozat kötetei:
1. Lick-Taktus
2. Play-Futam
3. Lead-Szóló
4. Deep
A Könyvmolyképző Kiadó nemrég egy új sorozatot indított Rubinpöttyös Könyvek címmel, amely elsősorban erotikával foglalkozik. A Tiffany füzetecskéket biztosan ismeritek. Na, ez a sorozat is hasonló, csak a fiatalok ízléséhez szabva.
A négyrészes Stage Dive sorozat kötetei is itt jelennek meg, de eddig még csak kettő olvasható magyarul, a harmadik kötetet jelenleg árazzák, úgyhogy elég merész dolog tőlem összefoglaló posztot írni erről, de az Amazonon olvastam mind a négy kötet angol nyelvű fülszövegét. Innentől kezdve már nem nehéz következtetéseket levonni.
A könyvsorozat a nevét egy angol kifejezés után kapta, ami koncerteken szokott előfordulni, amikor is az énekes beugrik a közönség közé, aki a kezükkel úsztatják a tömegben. Ez a jelenség elsősorban rockkoncerteken szokott megesni, és nem éppen veszélytelen mutatvány, úgyhogy hazai bulikon én még ilyet nem láttam.
A Stage Dive cimű sorozat is egy rockzenekarról szól, amelynek mind a négy tagja ún. jókislányokba szeret bele, akiknek semmi köze a rockhoz, a vadsághoz, a lázadáshoz, meg ami ezzel az életformával jár.
Igaz, hogy eddig csak két kötetet olvastam el, de a koncepciójuk úgy tűnik ugyanaz: mindegyik önállóan olvasható regény, de a szerző az előző folytatja az előző kötetben megkezdett mesét is, tehát azért van egy lánc, ami összefűzi ezeket a köteteket.
A téma pedig igazán hálás, hiszen legtöbbetek biztosan ábrándozott arról, milyen lenne, ha egy híres ember belétek szeretne, és járnátok egymással.
Kylie Scott ezt a klisét lovagolta meg, amihez hozzáaddik még egy erőteljes erotikus vonal is, amely szintén a rajongók fantáziálásait valósítja meg, vagyis aki híres, azt biztos kurva jó az ágyban, aki tudja, mi kell a nőnek, akinek persze egyből hatalmas orgazmusai vannak még akkor is, ha teljesen tapasztalatlan az ágyban. Na de komoly igény van az efféle valóságtól elrugaszkodott történetekre, mint például ez is, mert elhitetik az az emberekkel, hogy van erre is esély, holott nincs.

1. kötet: LICK-TAKTUS

Az első kötet a gitáros, David Ferris és Evelyn Thomas történetét meséli el, amely meglehetősen sajátságosan kezdődik el. A lány ugyanis betölti a 21. életévét, vagyis hivatalosan is nagykorú lesz, amit úgy istenigazából meg akar ünnepelni.
Jó, ha tudjátok, hogy a sorozat az Amerikai Egyesült Államokban játszódik, ahol másmilyen a törvény, és kiskorú személy nem fogyaszthat alkoholt sem az éjjeli szórakozóhelyeken. Már ha beengedik egyáltalán, ugyanis ezt eléggé szigorúan veszik
Ebből adódóan Evelyn úgy érzi, hogy most már felnőtt lett, amit muszáj megünnepelni egy kurva nagy bulival. Eddig jókislány volt, de most kirúg a hámból, és számolatlan mennyiségben önti le a torkán a tequilákat, a barátnőjével, Laurennel együtt.
Néha megesik az ilyesmi, amikor az ember hosszabb ideig elfojt dolgokat, azok kitörnek belőle előbb-utóbb.
Az viszont már kurva kínos, amikor Evelyn totál másnaposan egy jóképű tetovált fickó társaságában ébred, aki teljesen szétzuhanva látja őt. Az viszont már a kellemetenségnél is rosszabb, hogy a csaj az előző éjszakából semmire nem emlékszik, így arra sem, hogy a fickóval összeházasodtak Las Vegasban, ahol tartották ezt a bulit. Mindez már csak azért is óriási baj, mert a férj valójában híres: egy csomó rajongója van, hiszen a közismert Stage Dive nevű rockbanda gitárosa. Ebből adódóan hamarosan rájuk száll a sajtó, úgyhogy menekülniük kell, na meg persze a házasságot sem árt felbontani. Na de ez nem ilyen egyszerű.
Mindenesetre a regény a hálás témán belül egy különösen hálás momentumot tartalmaz: amikor is a pasi látja részegen a csajt, és még így is komolyan felkelti az érdeklődését.
A valóságban ez kurvára nincs így, úgyhogy lányok, ne is próbálkozzatok ezzel, mert a férfiaknak megvan a véleménye a részeg nőkről: vagy szánalmasnak tartják, vagy kihasználják őket, de komolyan venni nem fogják.
Az az igazság, hogy eleve nem vártam sokat a történettől, de még így sem tetszett túlzottan: engen valahogy a Szürkére emlékeztetett ifi verzióban, úgyhogy eléggé gyorsan átcsévéltem a művet. A szexjelenetek viszont el kell ismernem egész jók, de amúgy semmi különös nincs.
Mondjuk David figurája egész kedvelhető, de Evelynt valamiért nem bírtam: az ilyen jókislányokból lesznek amúgy a legnagyobb kurvák, ha egyszer ráéreznek a ízére.
A sorozat többbi kötetére ennek ellenére kíváncsi vagyok

2. kötet: PLAY-FUTAM

A második kötet a dobos, Mal Ericson történetét meséli el Anne Rollinssal. Mal figuráját már az első kötetben megkedveltem, mert egy jópofa, vicces, de nem idétlen csávó. Ezt a tulajdonságát elég sok csaj is kedveli annyira, hogy a dobosnak le kell állnia egy időre a csajozással, és a jófiú imézsát kell hangsúlyoznia.
Erre kiváló lehetőséget nyújt Anne Rollins, akit egy házibulin ismer meg, ahol egyből működik közöttük a kémia. Miután a lány lakótársa csúnyán lelécelt, ezért Mal odaköltözik a lányhoz, akit kezdettől fogva barátnőjének tekint.
Ez a könyv némileg elviselhetőbb, mint az előző rész, talán azért is, mert szerethetőbbek a karakterek. Legalábbis számomra. Malről már fentebb beszéltem, de Anne Evelyntől eltérően nem az az ártatlan szűzlány figura, sőt humora is van. Az is tetszett, hogy a két ember remekül elévődik egymással, és a kezdettől fogva szikrázik körülöttük a levegő. Ennek ellenére az első szexjelenet elég sokat várat magára, de persze végül megtörténik.
Ebben a könyvben is van persze bonyodalom a szerelmesek körül, és az erotikus jelenetek is eléggé eltúlzottak, úgyhogy nem egy szépirodalmi művet tarthattok a kezetekben. Na de nem is annak készült.
Szerintem egyszer olvasós darab, de nektek biztos más lesz a véleményetek. Amúgy a regény önállóan olvasható, de ugyanakkor tovább folytatja az előző részben megismert szereplők sorsát is.

3. kötet: LEAD-SZÓLÓ

Szerintem eddig ez volt a sorozat eddigi legjobb darabja, és nem csak azért, mert a banda énekeséről szól, hanem inkább azért, mert ő a legnehezebben kezelhető karakter, ennél fogva izgalmas végig kísérni, mi történik vele.
Jimmy Ferris, a csapat énekese, egy igazi lázadó, egy hangos, igazi rocker, aki a sorozat első kötetében seggfejként mutatkozott be. Ami azt illeti, most sem sokkal szimpatikusabb, de legalább megismerjük az emberibb oldalát is, ami alapján kiderül, hogy a srácnak komoly problémái vannak: alkoholista, drogfüggő, emiatt a banda létét veszélyezteti.
Éppen ezért egy afféle felügyelőt rendelnek mellé, aki asszisztens is egyben. Ő Lena Morrissey, akivel vonzódni kezdenek egymáshoz, de mégsem alakulnak könnyen az események. Főleg Jimmy lesz az, aki hárít, mert nem akar engedni az érzelmeinek, és közben folyton bántja a lányt, akit valamiért mégsem tud elengedni.
Igazából ez egy nehéz, súlyos történet, majdhogynem dráma Jimmy karatere miatt, ugyanis az agresszív fiúban sokkal több rejlik, mint amit a felszín megmutat, csak kérdés, hogy tud-e ezzel élni.
Úgy érzem, a szerző leginkább Jimmy karakterét dolgozta ki leginkább a szereplők közül, talán mert ő az énekes, nem tudom, de megérte Várni erre a könyvre, még akkor is, ha szerelem és szexjelenetek már csak a végén vannak. Ámde addig is Jimmy és Lena flörtölnek, évődnek egymással, amely időnként viccessé válik. Mindenesetre Lena nem egy elveszett leányzó, tehát oda mer szólni, ha nem tetszik neki valami. Éppen emiatt a regény kifejezetten pörgős, sokszor szellemes a két fiatal évődése miatt, ami persze szerelembe fordul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése