2014. január 13., hétfő

Havas Henrik-Almási Kitti: Szeretők - a második változat

Annak idején, amikor a boltokba került ez a könyv, csodálkoztam is, hogy minek kellett ismét elővenni ezt a témát, hiszen Havasnak annak idején már jelent meg ugyanezzel a címmel hasonló könyve.
Csakhogy közben eltelt jó öt év, vagy talán még több is az előző kötet megjelenése óta, és azóta kurva sok minden változott, de ugyanakkor semmi nem változott. Érdekes ellentét ez, de mindjárt kifejtem ennek okát.
Ami maradt az a hűtlenség a párkapcsolatokon belül, vagyis kurva sok ember tart állandó, vagy éppen változó számú szexuális partnereket a párja mellett, mert éppen erre van igénye. Azt nem mondom, hogy mindig a férfiak a csúnya gonosz farkasok, mert sokszor a nők is csalfák, de sajnos a leginkább az terjedt el a társadalomban, hogy a férfi megy leginkább félre, sőt még valahol joga is van hozzá, hiszen ő a családfenntartó még mindig sok esetben. Na, de erről az előző könyv kapcsán írtam már bővebben.
Viszont ami változott az az, hogy általánossá vált a számítógép-, illetve internethasználat, továbbá egyre fontosabb szerepet játszik az emberek életében a média, azon belül is a bulvár, amiről köztudott, hogy nem éppen értéket közvetít. Na, de hogy is jön mindez a szeretősdihez?
Az interneten megjelentek a különböző közösségi oldalak, illetve a társkeresők, ahol lehet ismerkedni egymással, és ahol sok kapcsolat megszületett már. Mindez felszínesen nézve nagyon jó találmány, csakhogy megjelentek ezeken az oldalakon a különböző szélhámosok, meg a foglalt pasik, akik így akarnak csajokkal ismerkedni, tehát a szeretői kapcsolatnak egy új dimenziója alakult ki.
Aztán ott van a bulvár, illetve a média egyre erősödő jelenléte, ahol megjelentek azok a csajok, akik a vetkőzés és a magamutogatás miatt lettek híresek, más mesterségük nincs. Szóval tulajdonképpen kurvákról van szó, akik időnként Dubai-t is megjárták. Régebben mindez szégyennek számított, manapság meg menő kurvának lenni, vetkőzni, de az ún. valóságshow-k se különbek, ahol összeeresztenek több különböző típusú karaktert bezárva egy házba, aztán lássuk mi lesz belőle. Lehetőleg minél nagyobb botrány, annál jobb.
Ennek annyi köze van Havas könyvéhez, hogy itt már ilyen modernizált történeteket is lehet olvasni, mint amilyeneket korábban már említettem. A koncepció ugyanis hasonló az előző kötetéhez, vagyis Havas történeteket gyűjtött össze, de amúgy különösebb szerepe nincs a könyvben a szerzőnek. Na, jó annyi a különbség az előző kötethez képest, hogy itt már Havas minden történetet véleményez úgy bevezetésképpen, de aki bunkóságot vár tőle, az most csalódni fog, mert Henrik kifejezetten emberi módon viselkedik. 
Hatalmas különbség az előző kötethez képest, hogy megjelent egy szerzőtárs, Almási Kitti pszichológus személyében, aki viszont már komolyabban véleményez, elemez, hiszen ez a dolga.
 A lélekgyógyász véleményeiből kiderül, hogy a legtöbb nő azért megy bele ilyen szeretői kapcsolatokba, mert problémák vannak az önértékelésével, és nincs tartása. Arról nem is beszélve, hogy sokan rettegnek az egyedülléttől, és inkább belemennek bármilyen kapcsolatba, csak ne kelljen magukban lenni.
Ez nem azt jelenti, hogy minden szeretői kapcsolatban élő nőnek problémája lenne az önértékelésével, de miután az egyik szerző pszichológus, ezért ő leginkább ilyen esetekkel találkozik. Arról nem is beszélve, hogy a lélekgyógyászok az állam emberei, tehát nekik érdekükben áll pont ezeket az eseteket előrángatni, hiszen a társadalom szerint ilyen viszonyban élni nem normális. Az egy dolog, hogy sokan így csinálják, de akkor sem.
Olyan sztorik vannak a könyvben, hogy én időnként a hajamat téptem kínomban és közben azon tűnődöm, hogy ennyire hülyék nem lehetnek a nők, és nem alázhatják meg magukat ennyire egy farok miatt. Csak sajnos kurva sokan megteszik, aztán itt az eredmény. Ezek a történetek ha másra nem is, de elrettentő példának kitűnőek.
A könyvet kiadja a Libri Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése