2016. december 11., vasárnap

Audrey Carlan: Calendar girl sorozat

Kötetek:
1. Január-Február-Március
2. Április-Május-Június
3. Július-Augusztus-Szeptember
4. Október-November-December

Lányok/Asszonyok! Ha szeretitek a baszós-erotikus regényeket, akkor jó hírem van nektek, ugyanis egy új sorozat jelent meg a témában. Igaz, hogy még csak az első kötet jelent meg magyarul, de angolul már megírta a szerző az összeset, már csak le kell fordítsák magyarra, és meg jell jelentetni őket, de szerintem ebben nem lesz hiba.
A lényeg az, hogy a sorozat egy eszkortlány kalandjairól szól, aki kényszerűségből vágott bele ebbe a megélhetési forrásba, ugyanis az apja szerecsejátékfüggő, ami a lakóhelyükön, Las Vegasban nem is olyan nehéz, hiszen ez a hely tele van játékbarlangokkal, amelyek megoldást kínálnak a szórakozásra, illetve a pénz elszórására. Csak mert nyerni ezeken a helyeken nem igazán lehet...
Mia Saunders apja is azt hiszi a játék megoldja minden problémáját, de téved, mert kurva nagy bajba kerül, ugyanis csak tartozást halmoz fel, és az egyik hitelező éppen Mia volt szeretője, aki a lányt is megfenyegeti, hogy megöli, ha nem fizet.
Na most ilyen esetben gyors megoldást kell találni a hiányzó összeg előteremtésére, innét az eszkortszolgálat, ahol Mia is elhelyezkedik, és dolgozni kezd.
Az eszkortlányok felszínesen kurvának tűnhetnek, de valójában nem azok, inkább fizetett exkluzív kísérők, akiket leginkább jól menő üzletemberek bérelnek fel rendezvényekre. A szex az csak esetleges, de ha igényli az ügyfél, akkor rendelkezésre kell állni. Az eszkortlányok nagyon dekoratívak, gyakorlatilag modellalkatúak, műveltek, nyelveket beszélnek, és gyakran felsőfokú tanulmányok mellett csinálják ezt a munkát, szóval nem egészen olyanok, mint a regénybeli Mia.
Azt hadd tegyem hozzá, hogy vele nincs semmi bajom, semmi különös a csaj, akár még kedvelni is lehetne, viszont a regény koncepcióját eléggé érdekesnek találom: a csajnak ugyanis egy éven át kell nyújtania ezt a szolgáltatást, méghozzá minden hónapban más férfit kell szórakoztatnia, a szexet is beleértve. Azért ez nem semmi, heló.
Persze a pasik viszonylag fiatalok, jó testűek, és persze gazdagok, hogy az ágybeli képességeikről már ne is ejtsünk szót. A hapsik nemcsak amerikaiak: van közöttük francia festőművész, ír autóversenyző, vagy szamoai üzletember, de egyelőre az itthon
meg nem jelent részek tartalmáról nem merek nyilatkozni. Elég annyi, hogy a szerző honlapján fenn van az összes rész fülszövege angolul, illetve mindegyikből egy rövid részlet amolyan kedvcsinálónak. A lényeg az, hogy a regénysorozatnak van egy kerettörténete is, ami szintén zajlik a szexjelenetek közepette, tehát az olvasó megtudhatja, hogy vajon sikerül-e visszafizetnie az apja adósságát a lánynak, illetve szerelmes lesz-e vajon az egxik ügyfelébe, és ha igen, akkor kibe?
Merthogy ez mégiscsak egy szerelmi történet lenne, akármennyire is benne van Mia szerződésében az, hogy nem lehet szerelmes.
Szerintem ez a regényfolyam is eléggé elrugaszkodik a valóságtól, hiszen az ilyen lányok többnyire inkább öregedő és nem túl vonzó emberekkel találkoznak, akiknek az ágybeli kultúrája is eléggé elmaradott, de nem is az a cél, hogy a lány kielégüljön, hanem hogy a vendég jól érezze magát. Éppen ezért eszkortnak lenni igen komoly szellemi igénybevételt jelent, és nem azt a fajta szórakozást, amit Mia kap a partnereitől. Na de ez a regénysorozat egy nagy mese, aminek semmi köze a valósághoz, szóval nehogy ti is eszkortnak menjetek.
A sorozat mindegyik kötete 3 hónapot dolgoz fel, azaz egy kötetben 3 pasival találkozhattok havi bontásban, miközben a cselekmény is zajlik. Jelen pillanatban csak az első kötet érhető el magyarul, a második még csak készül, de valószínűleg jövőre megjelenik.

1. KÖTET: JANUÁR-FEBRUÁR-MÁRCIUS

Elkezdődik a cselekmény, azaz megismerjük Miát, és rögtön az első fickót, Westont, a szörföst, aki valójában filmforgatókönyveket ír, és a kapcsolatai révén akár segíthetne Miának, aki  színészettel próbálkozik. Wes rendezvényekre történő kíséretre béreli fel a lányt, de aztán a dolog, hamar komolyabbra fordul közöttük: a fickó még a családjának is bemutatja a lányt, még a foglalkozását is felvállalva, ami engem eléggé kiakasztott. Végül is a lány ha nem is kurva, azért mégiscsak közel áll hozzá, és a fickó családja azért meglehetősen gazdag. Ettől függetlenül én rokonszenvesnek találtam West, pláne, hogy segíteni akart a lányon.
Ezzel szemben a februári pasi, Alec, a francia származású festőművész szerintem egy undorító alak: már külsőre is úgy mutatta be a szerző, hogy fel forduljon tőle a gyomrom, ugyanis nem bírom az ilyen világos hajjú, szakállas hapsikat. Mondjuk ez még hagyján is lenne, de beteg a szexualitása is, úgyhogy egy időre még a regény olvasását is felfüggesztettem, és azon gondolkoztam, hogy nem érdekel tovább a könyv, de aztán mégiscsak folytattam, és milyen jól tettem!
Szerintem ugyanis a harmadik rész sikerült a legjobban, amikor is a lánynak az olasz származású Anthony Fasano étteremtulajdonosnak a menyasszonyát kell alakítania. Nos, itt következett be egy olyan fordulat, amire nem számítottam, de azt már nem árulom el, mi az, legyen meglepetés! Mindenesetre a hangulat tök olyan, mint a régi Sophia Loren filmekben, de hát az olaszok élete azóta sem igen változott. Az meg majdnem teljesen mindegy, hogy hazai pályán, vagy külhonban élnek-e, mert a szokásaikat megtartották. A család igazi központi alakja, a mamma: köré tömörül mindenki és az ő szava szent, még a felnőtt gyerekei számára is, szóval nincs menekvés.
Egy ilyen családba csöppen bele Mia is, ahová be kell illeszkednie, de ugyanakkor meg kell oldania egy nehéz helyzetet is. Mindez elég furcsa és egyben vicces is, hiszen úgy tűnik Mia nemcsak a saját, de a mások életét is megoldja, méghozzá nem is akárhogy! Ez azért nem szokott jellemző lenni az ilyen típusú regényekre. Mindenesetre én nem bántam meg, hogy elolvastam, sőt kíváncsian várom, mi fog történni a következő részekben.
A könyvsorozatot hazánkban a Libri Kiadó jelenteti meg Insomnia címszó alatt.

2 megjegyzés:

  1. Szia :) Nem lehet róla tudni,hogy már ki adták-e magyarul a 3. és 4. részt? Pdf-ben olvasom és érdekelne a folytatása :D Remélem tudsz segíteni :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Kelenföldi Könyvtárban láttam a 3., vagy a 4. részt. Már nem tudom pontosan.

    VálaszTörlés