2016. október 22., szombat

Sophie Jackson: Egy font hús trilógia

A sorozat darabjai:
1. Egy font hús
2  Egy csepp remény
3. Egy lépés feléd

Ismét újabb szerelmesregény-trilógia jelent meg a közelmúltban magyarul (legalábbis az első két kötet mindenképpen), úgyhogy kedves Hölgyeim, ismét izgulhattok, bár ezeknek a regényeknek nem szokott túl nagy meglepetés lenni a végén.
A lényeg, hogy ez a sorozat arra a koncepcióra épül, hogy az ún. rosszfiúk is megszelídíthetők a szerelem által, amikor is ún. "rendes" kötelességtudó nőkbe szeretnek bele ezek a fazonok, akik innentől kezdve végre társadalomba beilleszkedett életet élnek.
Mindez kurva hálás téma, ugyanis minket nőket azért érdekel, sőt felizgat egy-egy ilyen rosszfiú, akit ha végleg nem is akarunk megtartani, de némi sikamlós kaland azért nekünk is kell időnként, hogy kiszakadjunk a hétköznapok monotóniájából ha máshogy nem is, de ilyen könyveket olvasgatva.
Na de milyenek is ezek az ún. rosszfiúk? A jelentős részük csak simán nőcsábász, bár azokból is akad több fajta: lelketlen, magukat kedvesnek tettető skalpvadászokkal biztosan találkoztatok már, és ha megvolt a magatokhoz való eszetek, le is koptattátok őket a gecibe, mert nem érdemelnek mást. Ha nem, hát így jártatok, és a rossz tapasztalatokból tán tanultatok.
Vannak persze nagyon sármos, jófej nőcsábászok is, akikkel el lehet randizgatni, meg szexelgetni is, de komolyabb kapcsolatra nem alkalmasak, mert áltatják a nőket, hogy majd később, majd egyszer. Faszság. Ha egy férfi szerelmes, akkor lép, és minden idejét a nővel akarja tölteni. Ha  meg nem, akkor kifogásokat keres, miért nem ér rá. Ennyi.
Aztán van a rosszfiúknak egy tényleg rossz típusa is: azok, akik összeütközésbe kerültek a törvénnyel, hogy így irodalmiasan fogalmazzak. Nem mindegyikükből lesz bűnöző, vannak, akik csak a bűn útjára lépnek: egy kis autófeltörés, drognepperkedés, alkoholizálás drogfüggés, stb. A lista változatos, de az elkövetők egy része a társadalomba visszavezethető, ahogyan ez ennek a sorozatnak a férfi szereplőivel is megtörténik: a három férfi közül az egyik éppen börtönből szabadul, míg a másik a drogelvonót járja végig, szóval szép kis mákvirágok.
Na de sok nőt pont ezek az alakok vonzanak, mert bírják a veszélyt, az adrenalint, na meg bennük van a kisördög, hogy a pasi annyira beléjük szeret, hogy meg tudják változtatni a csávót mondjuk egy otthon ülő papucsférjjé. Én mondjuk nem látom ennek értelmét, de biztosan van, ha ennyien törekszenek rá.
A regényekre visszatérve: a három könyv nem folytatásos sorozat, hanem önállóan olvasható, csak a három férfi főszereplő személye köti őket össze: Wes, Max és Riley ugyanis barátok, és a három történet az ő sorsukat beszéli el, mármint hogyan talál rájuk a szerelem, és változtat meg mindent.
Ebből következően egyik könyv se tartozik az ún. szórakoztató, csajos regények közé, úgyhogy ennek a tudatában olvassátok, hiszen a szereplők mindannyian lelki sérültek, akik komoly sebeket hordoznak, akár a férfi, akár a női oldalról beszélünk, tehát a kötetek drámának is beillenének.
Azért lett világszerte népszerű ez a sorozat, mert egyrészt az olvasók (jórészt nők) látják, hogy a szerelem minden sebet begyógyít, még a súlyosakat is, illetve minden reménytelen helyzetből lehet kiút. Másrészt meg a szerző nem spórolja ki a műből az erotikát sem, tehát nem egy nyálas, rózsaszín történetről van szó egyik esetben sem, A kötetek nyelvezete is igazodik a rosszfiú-fílinghez, tehát sokszor nyers, káromkodós, de azért nem trágár.
Egyszóval ez egy félutas sorozat, ami nem nyáltenger, de nem is erotika, tehát azért nem a Szürke-típusú könyvek vonalán mozog. Szerintem ez egyszerre előny és hátrány is, mert én jobban szeretem, ha egy könyv elmegy szélsőségesebb irányba, és nem próbál meg kiegyezni semmivel. Egyszóval én valami vadabbra számítottam, ha már ilyen ún. rosszfiúkról írt a szerző, de hát ez van, ezt kell szeretni. Akkor most lássuk a kötetek tartalmát is

1. KÖTET: EGY FONT HÚS

A könyvesboltban már egy ideje kerülgettem őkelmét, olvastam is a fülszöveget, hogy miről szól. Ígéretesnek tűnt, de csak halasztgattam az olvasását.
A lényeg, hogy ez a kötet a börtönviselt Wes Carter és Kat Lane szerelmét beszéli el, akik a lány munkája révén találkoznak: Kat ugyanis börtönben tanít,míg Wes ott tölti a büntetését. Igaz, nem egy komoly dolog, amit csinált, pláne hogy egy haverja helyett
tölti a büntetését, de ettől függetlenül egy tanulatlan, rossz családból származó fickó.
Ezzel szemben Kat kifejezetten jó családból származik, de még gyerekként a szeme láttára ölik meg az édesapját. Őt magát is egy kapucnis fiatal srác menti meg. Neki tehát ez a lelki sebe, ami azóta sem gyógyult be, ezért is csinálja azt, amit.
Hiába ellentétes a két ember, hamar szikrázni kezd közöttük a levegő, vagyis vonzódnak egymáshoz, és pontosan ez adja a problémát: ugyanis ezt nem szabadna, már csak a tanár-tanítvány kapcsolat miatt is, de az ellentét közöttük amúgy is áthidalhatatlannak tűnik.
Na most, sok szerelmes regénnyel ellentétben nekem ez a kötet kifejezetten tetszett: mondjuk úgy, hogy megpendített bennem valamit. Talán a tiltott szerelem miatt, nem tudom, de a lényeg, hogy a szerző kurva jól felépítette a karaktereket: kedveltem Cartert is a maga nyerseségével, de Kat is hamar a szívemhez nőtt, ugyanis a munkája ellenére nem kifejezetten az a jókislány típus, inkább egy vagány, szókimondó csajszi.
Igaz, voltak problémák ebben a kötetben is, de a szerző mégis meg tudta oldani a történetvezetést anélkül, hogy a hangulat túlzóan lehúzó lenne, és ez azért nem mindegy, hiszen mint említettem, sérült emberekről van szó, akik végül egymásba szeretnek.

2. KÖTET: EGY CSEPP REMÉNY

Ez a kötet is ígéretesen indul, hiszen a drogfüggő és az elvonót végigcsináló Max O Hare, és a színesbőrű Grace Brooks szerelmét meséli el, akik Grace vidéki lakóhelyén találkoznak egy bárban, ahol a nő dolgozik. Grace is igen komoly gondokkal küzd, tehát
nem véletlenül váltott lakó-és munkahelyet. Kezdetben jól is alakul minden a kötetben, de aztán zuhan a hangulat, és mérhetetlenül lehúzó lesz a kötet, mert annyi fájdalom gyűlik fel a két emberben, hogy azt másképp már nem lehet rendezni.
Igazából nem akarok ebbe bővebben belemenni, mert akkor túl sokat mondanék, de nem véletlenül az a kötet címe ami, tehát erre a két emberre alaposan ráfér, hogy az életük gyökeresen megváltozzon, amihez viszont szükség van egy, vagy akár több csepp reményre. Innét a kötet címe, amely több hasonló sorsú embernek is reményt adhat, hogy sorsuk megváltható.
Nekem nem tetszett, mert túlzottan nyálas volt, de legalább Max hozza azt a fajta figurát, amelyet mi nők akarunk igazán: hol rosszfiú és kemény csávó, hol mérhetetlenül

gyengéd. Na most a való életben a férfia ekkora személyiségváltozásra nemige képesek, de mi nők se tudunk angyalból kurvává változni ls fordítva. Csak mondom. A többi mind ábránd, de álmodozni jó.
Amúgy a két főszereplővel más gondom nem volt, de nem is kedveltem meg őket túlzottan, a szexjeleneteket meg nagyrédzt átlapoztam, mert annyira nem kötöttek le.

A sorozatot a http://www.libri-kiado.hu jelenteti meg magyarul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése