2016. május 22., vasárnap

Lakatos Levente: SZIGOR - az e-könyv-sorozat papírváltozata

1. kötet: A tiltás gyönyöre
Annak idején Lakatos Levente írt egy négy részből álló könyvsorozatot, amely kizárólag digitális formátumban jelent meg. Most végre eljött az idő, hogy hagyományos könyvalakban is napvilágot lásson, ami annyit jelent, hogy egy könyvben olvasható a négy rész.
Ámde ezzel a sorozatnak még nincs vége ugyanis Levente folytatást tervez, amit a kötet végén is feltüntet, pont a legizgalmasabb résznél szakítva meg ezzel a történetet.
A cselekménynek két ember a központi alakja, minden más csak köréjük szerveződik:
Liza egy nagyhatalmú politikus lánya, aki korábban meglehetősen kicsapongó életet élt: bulizott, piált, drogozott, pasizott, stb, de aztán ennek vége szakad, amikor egy ígéretes jövő előtt álló konzervatív politikus, Sándor menyasszonya lesz. Innentől kezdve le kell mondania több mindenről is, és a boldogsága hazugságon és játszmákon alapszik, de a vőlegénye kedvéért el kell játszania a szerepét.
Szentesy Igor, azaz Szigor egy rideg, érzéketlen, domináns fickó, aki gyakran cserélgeti a nőket, keveset mosolyog és a karrierjét is kemény kézzel irányítja. Múltjáról szinte semmit nem tudni az amúgy eléggé távolságtartó pasasnak.
Ők ketten, (mármint Liza és Szigor) egy buliban találkoznak a pesti éjszakában, és egyből szikrázni kezd közöttük a levegő, és az első sze sem várat sokáig magára. Onnantól kezdve az ismeretségüket titkolni kell, mert igen komoly bajt hozhat mindkettőjük fejére.
Ez a kötet ugyanis nem egy Rómeó és Júlia regény, hanem komoly politikai játszmák története is, amelyben Liza és Szigor ellentétes viszonyban vannak egymással. Legalábbis elvileg.
Ugyanakkor azt azért nem mondanám, hogy ez egy szerelmes-romantikus történet lenne, de nem is egyéjszakás szexuális kaland. Inkább a kettő között van félúton.
Cserébe az olvasó úgy érezheti, élete talán legvadabb, legszenvedélyesebb szeretkezését éli át, legalábbis a képzelet segítségével. Éppen ezért olyan kitűnő ez a regény, ami annyira ötcsillagos, hogy semmi hibát nem találtam benne.
Azt külön értékelem, hogy a szerző kiválóan jeleníti meg a vágyat a férfi szemszögéből, amit kevés hasonló regény tesz meg, hiszen általában az ilyen regényeket nők írják, akik kevésbé látnak bele a férfi lelkébe, holott nem olyan érzéketlenek ők, mint ahogyan azt szeretnék elhitetni. Levente viszont férfi, ezért pontosan ismeri a férfiak lélektanát, amit most a nők is megismerhetnek ebben a regényben, ahol két különböző szemszögből ismerjük meg az eseményeket, ugyanis részben Szigor, részben pedig Liza beszél egyes szám első személyben fejezetenként váltva.
Azt is hozzá kell tegyem, hogy a könyvben nem is annyira a szex a lényeg, inkább a politika, illetve az emberi játszmák, miközben a szerző bemutatja, hogyan éli világát a magyar elit. Nos, korántsem irigylésre méltóan. A pénz az egy dolog, de vannak kötelességek, és a szeretet, szerelem túlzottan távol áll tőlük, mert az érdek mindent felülír. A regény egy kirakatvilágot mutat be, ahol minden hazugságra épül és a felszíni csillogás mindenkit elvakít, a mögöttes dolgok viszont senkit nem érdekel. A lényeg, hogy Levente egy ocsmány világot mutat be, ahol kurva könnyű kegyvesztetté válni, és az ilyen embert a bulvársajtó segítségével hamar darabjaira szedik az emberek. Éppen ezért mindenki titkol valamit, ami semmiképpen nem kerülhet napvilágra. Ez képezi ennek a regénynek az alapját, és ettől lesz olyan feszes, izgalmas a cselekménye, a tempója.
Éppen ezért alig tudtam letenni, mert kíváncsi voltam, mi történik a szereplőkkel, de a sorsukat Levente még nem zárta le, szóval folytatás következik, amit kíváncsian várok, mert Szigort kifejezetten megkedveltem.
A könyvet kiadja a Libri Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése