2014. június 30., hétfő

Sarah Fawkes: Amit csak ő akar - a szenvedély fogságában

Amióta az Ötven Árnyalat Trilógia megjelent a piacon, elszaporodtak a hasonló jellegű, női szerzők által írt erotikus olvasmányok, pedig sokan utálták az E.L. James által írt sorozatot, többek között én is. Mondjuk ez mindegy is, mert ettől függetlenül kurva nagy sikere lett szerte a világon, úgyhogy nem véletlenül másolták annyian.
Ez a könyv is egy ilyen másolat például, csak ez egy kötetbe sűríti bele a cselekményt hála istennek a Szürkével ellentétben. Itt is van dúsgazdag, parancsolgató hajlamú pasi, illetve (szexuálisan) tapasztalatlan, csóró lányka, akik aztán szeretők lesznek. Végül is sok nő szeretné, hogy úgy istenigazából ellássák végre a baját, de nekem azért furcsa és életszerűtlen volt az, hogy egy ilyen tapasztalatlan lánynak, mint Lucy is, egyből hatalmas orgazmusai legyenek, illetve profi módon cidázza le a vállalat nagyfőnökét, Jeremiah-t. Na, szóval ilyen a valóságban azért nincs. Helyette sokszor csetlés-botlás van.
Az is erősen valószínűsíthető, hogy a két főszereplő egymásba szeret, de ez nem derül ki a könyvből, mert ezt a fonalat a szerző nem dolgozta ki, sőt nekem olyan érzésem van, hogy nem fejezte be a regényt sem, hanem lesz valahol folytatása, csak erre sehol nem találtam utalást. Amúgy a regény elsősorban a szexelésre helyezi a hangsúlyt. és nem a cselekmény kibontására, de aki figyelmesen olvas, az rájön, hogy egy krimiről van szó, amelyben Lucyt megmérgezik, és csak a szerencséjének köszönheti, hogy nem hal meg. Azt viszont nem tudjuk meg, hogy ki a gyilkos. Valószínű, hogy ez már csak a folytatásból derül ki. A könyv amúgy szerintem élvezhetőbb volt, mint az Ötven Árnyalat Trilógia, de azért nem volt akkora élmény. Egyszer azonban el lehetett olvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése